Geen producten gevonden...

nieuws

02/01/2014

het grootste zonnedak van Amsterdam

Met de plaatsing van 1.632 zonnepanelen wordt de komende weken op Hal 8 van Amsterdam RAI het grootste zonnedak van Amsterdam gerealiseerd. De zonnepaneleninstallatie levert 360.000 kilowattuur, en is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van 140 Amsterdamse huishoudens.

De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 150 ton per jaar. Amsterdam RAI investeert daarmee in duurzame opwekking om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Begin 2014 worden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

 Ruim 60% van het dakoppervlak op het 12.000 m2 grote dak wordt voorzien van panelen. Dat is wat maximaal mogelijk is qua belasting van het dak in verband met de dakconstructie en het gebruik voor rigging bij evenementen.

Toekomst
Met de plaatsing van 1.632 zonnepanelen zet Amsterdam RAI een volgende stap in haar ambitie om in de congres- en evenementenindustrie in de komende vijf jaar een zichtbare koploper in Europa te zijn op het gebied van duurzaamheid. Amsterdam RAI onderzoekt de mogelijkheid of ook andere delen van het complex met zonnepanelen kunnen worden uitgerust. Zeker is dat het nieuw te bouwen RAI Amtrium zal worden van voorzien van zonnepanelen. 


Ford C-Max krijgt zonnepaneel als dak

AMSTERDAM - 02/01/2014

Niet meer zoeken naar een laadpaal, maar gewoon de zon gebruiken
om je accu's bij te laden. Dat is het idee van Ford met de C-Max Solar Energi Concept.

Vuurtoren

Omdat de stand van de zon nooit gelijk is, heeft Ford een speciale lenstechniek gebruikt in het dak van de C-Max Solar Energi: fresnel lenzen. Dat is een techniek die vooral bij vuurtorens gebruikt wordt, daar wordt hij gebruikt om zoveel mogelijk licht uit te stralen, maar het werkt ook om licht op te vangen en dat is precies waar Ford het voor gebruikt.

Laden

Overigens bestaan zonnepanelen op daken al langer: de Nissan leaf gebruikt ze om de airconditioning mee aan te sturen en ook enkele luxe-sedans gebruiken zonnepanelen om de interieurtemperatuur te regelen bij stilstand. Het is wel de eerste keer dat het wordt gebruikt om accu's op te laden. Een dag in de zon staat gelijk aan vier uur aan het lichtnet, dus laden gaat nog steeds wat trager. De auto is een Concept, maar na de presentatie op de CES gaat het merk er ook echt mee testen om te kijken of er een productievariant van moet komen

30/10/2013

Ameland krijgt grootste zonne-energiepark van Nederland
zonne-energie_05

Ameland gaat op het vliegveld bij Ballum een groot zonnepark aanleggen. Het plan voorziet in 10 hectare zonnepanelen die samen 6 megawatt kunnen opwekken. Het zou daarmee het grootste zonnepark van Nederland zijn.

Ameland wil in 2020 compleet CO2-neutraal zijn en hoopt met het zonne-energiepark en met methaan brandstof panelen, die de stroomvoorziening op Ameland op peil moeten houden, twee projecten in huis te halen die voor Nederland als voorbeeld kunnen dienen.

Het park wordt gebouwd aan de westkant van het vliegveld in Ballum. In de zomer van 2014 begint de bouw. Volgens de gemeente zal het zonnepark aan het zicht worden onttrokken door struiken en duinen die daar speciaal voor zullen worden aangelegd.