Geen producten gevonden...

BTW ? weg ermee!

Het Europese Hof heeft bepaald, dat particulieren de BTW op zonnepanelen terugkrijgen van de Belastingdienst. Hetzonnedak.nl helpt je hierbij graag, makkelijk, zorgeloos en snel! De kosten zijn slechts € 99,95 exclusief BTW. 

Om de BTW terug te vragen moet je je als BTW ondernemer laten registreren bij de Belastingdienst. Als BTW ondernemer moet je BTW aangifte doen en een BTW administratie bijhouden. Dat werkt zo: je brengt BTW in rekening aan de energiemaatschappij, over de stroom die je opwekt. Die draag je af aan de Belastingdienst. Je betaalt aan de energiemaatschappij BTW over de stroom die je afneemt. De betaalde BTW breng je in mindering op de BTW die je moet afdragen. 

Blijft het af te dragen BTW saldo onder
€ 1.883,-, dan kun je een beroep doen op de kleine ondernemersregeling (KOR). Meestal kom je als particuliere BTW plichtige energieleverancier voor de KOR in aanmerking. Het resultaat is: in het kwartaal van aanschaf doe je BTW aangifte en krijg je 21% over de aankoop- en 6 % over de installatiekosten terug! Afhankelijk van je energieverbruik moet je in het eerste kwartaal een forfait inrekenen waarmee de BTW teruggaaf een klein beetje lager uitvalt. Vanaf het volgende kwartaal doe je een beroep op de KOR.

Je kunt natuurlijk zelf je BTW teruggaaf aanvragen bij de Belastingdienst, maar het is wel zo makkelijk en goedkoop om dit door hetzonnedak.nl te laten regelen. Hetzonnedak.nl werkt met ervaren financieel adviseurs, die de BTW aangifte zorgeloos voor je doen. Om de kosten hoef je het niet te laten.

- Je bent een particulier.
- Je hebt zonnepanelen gekocht en laten installeren.
- Je hebt op je naam een rekening gekregen waarop de BTW staat.
- De installatie is geleverd na 20 juni 2013.
- Je levert (deels) stroom terug aan het elektriciteitsnet.

 

Nadat hetzonnedak.nl jouw aanmelding voor BTW teruggaaf ontvangen heeft, bevestigen wij dat je BTW terugkrijgt. Ook berekenen wij of je in aanmerking komt voor de KOR.
Wij registreren je bij de Belastingdienst als BTW ondernemer. De registratie heeft geen invloed op andere belastingen zoals de loon- of inkomstenbelasting.
De registratie is verplicht om de BTW terug te vragen.

De BTW die je betaald hebt over de aankoop en installatie van je zonnepanelen vragen wij voor je terug bij de Belastingdienst. Ook de BTW op onze kosten (€ 20,99) vragen wij voor je terug. Het kan maximaal 3 maanden duren voordat de Belastingdienst de BTW op je bankrekening stort.

Voor BTW ondernemer gelden wettelijke verplichtingen. Wij zorgen ervoor dat je hieraan voldoet. Hetzonnedak.nl dient jouw BTW aangiften in, verzorgt je administratie en doet voor jou een beroep op de KOR.

 

Je bent wettelijk verplicht om BTW aan de Belastingdienst te betalen over de stroom die je opwekt. Ook moet je een factuur sturen naar je energieleverancier, waarop je de BTW specificeert. In overleg met de Belastingdienst zorgen wij ervoor dat je hiervan wordt vrijgesteld.

Nadat je bent vrijgesteld, hoeft je geen BTW aangifte meer te doen of een administratie bij te houden. Na je vrijstelling merk je niets meer van je BTW registratie, je profiteert alleen maar van de BTW die op je rekening is bijgeschreven. Zodra jouw BTW teruggaaf is geregeld trekt hetzonnedak.nl jouw machtiging bij de Belastingdienst in.  Hetzonnedak.nl regelt jouw BTW teruggaaf en is jouw partner in private energy. Heb je vragen, dan kun je ons altijd mailen of bellen. Wij helpen je graag verder.